Advertisement

The Beach House at Bexhill, England, UK

  • Nazar SayighEmail author
Chapter
Part of the Innovative Renewable Energy book series (INREE)

Abstract

In the creation of the beach house at Bexhill, we aimed to present a property with dual concerns: a simultaneous reflection of the natural coastal surroundings which provide the house with its idyllic views and the sleek modernist concepts of flowing yet functional design aesthetic. The aim was to marry a snatch of 1950s Californian glamour with all the practicalities and necessities of a contemporary family home. Environment was an equally important factor, both in terms of the beach house’s visual external qualities and its interior functionality. We strived to devise a property that would mould to its environs, reflecting the cool colours of the sea and shingle coast line, whilst nodding retrospectively, in exterior appearance, to its sustainable construction.

Keywords

Coastal surroundings California Cool colours Building construction 

Copyright information

© Springer International Publishing AG 2018

Authors and Affiliations

  1. 1.Glas ArchitectsLondonUK

Personalised recommendations