Advertisement

Centrale sensitisatiepijn in de klinische praktijk

  • Jo Nijs

About this book

Introduction

Bij (para)medische professionals groeit het besef dat de pijnneurowetenschappen een belangrijke rol spelen in de praktijk van het (para)medisch handelen. Dit handige boek speelt in op de groeiende vraag naar verdieping over de implementatie van pijnneurowetenschappen in het klinisch handelen. Het geeft een praktische handleiding voor het klinisch herkennen en behandelen van patiënten met centrale sensitisatiepijn.

Welke behandelvaardigheden heeft de (para)medische professional nodig om patiënten met centrale sensitisatiepijn te begeleiden? Wat is de plaats van farmacotherapie, pijneducatie, cognitieve gedragstherapie en oefentherapie in de behandeling van centrale sensitisatie? Het concept centrale sensitisatie wordt toegelicht aan de hand van casussen uit de klinische praktijk: pijn bij kanker, nekpijn en lage rugpijn.

Centrale sensitisatiepijn  in de klinische praktijk is relevant voor alle (para)medisch disciplines die met chronische pijn patiënten werken, zoals fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten en revalidatieartsen.

 

Keywords

Atrose en centrale sensitisatie Centrale sensitisatie Lage rugpijn en centrale sensitisatie Nekpijn en centrale sensitisatie Neuropatische en nociceptieve pijn Pijn bij kanker en centrale sensitisatie Pijneducatie en centrale sensitisatie Schouderpijn en centrale sinsitisatie Sensitisatiepijn

Authors and affiliations

  • Jo Nijs
    • 1
  1. 1.Vakgroep KINEVrije Universiteit BrusselBrusselBelgium

Bibliographic information

Industry Sectors
Pharma
Health & Hospitals
Biotechnology