Be-Leef kalender

figure a

Deze geïllustreerde luikjeskalender laat kinderen op een speelse manier ontdekken wat ze bijzonder maakt en hoe zij in de wereld willen staan. Elke week mogen de kinderen een luikje openmaken. Achter ieder luikje is een inspirerende tekst, een liefdevolle opdracht of een betekenisvol verhaal verstopt, passend bij die week. Bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Prijs: € 52,-. Meer informatie: www.gelukjesdag.nl.

LI LA LAND

figure b

Li La Land is een rode koffer vol met handpoppen, vingerpoppetjes en een bijbehorend activiteitenboek. De vijftig activiteiten in Speel je mee in Li La Land? nodigen uit tot onderzoeken. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en de natuurlijke behoefte om te ontdekken.

Prijs: € 498,00. Meer informatie: www.lilaland.nl.

Stoomstofzuiger

Stofzuigen, stomen en de lucht schoner maken: dat doet stoomstofzuiger Big Power. Je kunt het apparaat gebruiken om de sanitaire ruimtes mee schoon te maken, maar ook meubels en speeltoestellen. Het apparaat combineert stoom met een uvc-lamp om bacteriën en andere ziektekiemen te doden en de lucht te reinigen. Meer informatie: www.steamteq-store.nl.

figure c

TEL JE MEE?

Tien kikkers en een olifant, tel je mee? Dit is de titel van een gedichtenprentenboek vol kleurrijke figuren en dieren voor peuters en kleuters. Het boekje helpt jonge kinderen bij de ontwikkeling van het tellen en cijferbegrip. Peuters worden bijvoorbeeld aangemoedigd om de cijfers hardop uit te spreken. En ze leren een hoeveelheid te ‘voelen’, bijvoorbeeld door zes keer te springen of vier vingers in de lucht te steken. Marleen Ceelen schreef en tekende het boek, samen met haar dochters Noor en Luus (7 en 5 jaar). Prijs: € 12,50. Meer informatie: www.tienkikkerseneenolifant.nl.

Grip op competenties

figure d

In het boek Grip op competenties vinden we 11 portretten van kinderen. Indringende verhalen, die ieder een uniek beeld oproepen van een persoon in ontwikkeling. Van kinderen die hun kracht tonen, maar ook van hun worsteling met de uitdagingen die horen bij ‘leven’. Een boek van prof. dr. Ferre Laevers en Wilma van Esch. Prijs: € 24,95. Meer informatie: www.omjs.nl.

Veilig slapen

figure e

AeroSleep ontwikkelt slaapproducten voor baby’s. Er is een matras, matrasbeschermer, hoeslaken en een bedomrander. De producten laten lucht en zuurstof door en ze beschermen tegen bacteriën en allergenen. Zo kan de baby altijd vrij ademen in een veilige en gezonde slaapomgeving. Meer informatie: www.aerosleep.com.