Kinderopvang

, Volume 28, Issue 4, pp 27–27 | Cite as

Kinder boeken

  • Iris Kamp
Kinder boeken

Samenvatting

Saar de poes zoekt haar vriendje Pim. Pim is een parkiet en hij kan zich waanzinnig goed verstoppen. De lezer moet meehelpen zoeken: ‘Is dat Pim daar achter de gitaar?’ Voordat Saar en de lezer Pim vinden, komen ze eerst allemaal andere dieren tegen.

Nieuwe serie zoekboekjes

Saar de poes zoekt haar vriendje Pim. Pim is een parkiet en hij kan zich waanzinnig goed verstoppen. De lezer moet meehelpen zoeken: ‘Is dat Pim daar achter de gitaar?’ Voordat Saar en de lezer Pim vinden, komen ze eerst allemaal andere dieren tegen. Zo zit Gerrit konijn achter de gitaar te knagen op een wortel. De oplettende lezer zal zien dat er een klein stukje van het oor van konijn uitsteekt boven de gitaar. En Henk hond steekt met zijn pootjes onder de kapstok met jassen uit. Op de laatste bladzijde vinden Saar en de lezer Pim eindelijk. Maar waar zat hij nou?

Het tegelijkertijd verschenen deeltje Saar zoekt Pim in het park is op dezelfde manier opgebouwd. Nu zoekt Saar achter tuinbanken, struiken, bloempotten en… de picknickmand!

Saar zoekt Pim thuis, Gerry Turley. Gottmer, ISBN 978 90 257 6736 5, prijs €7,99.

Saar zoekt Pim in het park, Gerry Turley. Gottmer, ISBN 978 90 257 6735 8, prijs €7,99.

Ezelsbruggetje

Olifanten hebben een reuzegoed geheugen. Hoe onthouden ze toch zoveel? Ezeltje leert het geheim van de olifant kennen in dit vrolijke prentenboek. Ezeltje geeft vanavond een groot feest en moet van alles kopen in de winkel van Olifant. Op weg naar de winkel komt hij allemaal dieren tegen die allemaal ook iets nodig hebben van Olifant. Zo kan Leeuw niet slapen zonder knuffel en dus moet Ezeltje een knuffel kopen. Uil heeft een touw nodig, Kat een bol wol, Aap een hoed en Kikker een trompet. Het boodschappenlijstje in het hoofd van Ezeltje wordt nu wel erg lang! Als hij bij Olifant komt, is hij alles vergeten. De lezer ook? Ezeltje gaat terug naar alle dieren om te vragen wat ze ook alweer nodig hebben. Wanneer hij opnieuw bij Olifant is en weer vergeten is wat hij moet kopen, leert Olifant hem zijn truc. Leerzaam en... prachtig geïllustreerd!

Het geheugen van een olifant, Wessel Sandtke & Jan Jutte. Lemniscaat, ISBN 978 90 477 0898 8, prijs €13,95.

THEMA

Zintuigen

Niko speelt triangel. Ping! Ping! Ze vindt het het mooiste geluid van de wereld. Dan hoort ze ook andere geluiden: vomp, zwie en doem. Eerst wil Niko daar niets van weten: ping! is veel mooier. Totdat ze ontdekt dat de geluiden sámen ook mooi klinken: zwie-doem-vompping. Er ontstaat een heus orkest en de hele buurt komt luisteren. Een leuk boekje om muziek spelen en muziek luisteren mee aan te moedigen.

Het mooiste geluid ter wereld, Paulien Cornelisse & Emanuel Wiemans. Rubinstein, ISBN 978 90 476 2548 3, prijs €7,50.

Fien belandt met haar familie in Los Angeles en met meester Wiebe in Peru bij de indianen. Ze weet altijd de weg. Een spannend avonturenverhaal dat aan het denken zet: is er meer tussen hemel en aarde dan wij kunnen waarnemen? Volgens de Hohépi’s, de indianenstam bij wie Fien en Wiebe terechtkomen, in ieder geval wel. Hun lijfspreuk is: ‘Nush nush: het was goed, het is goed, en het zal goed zijn.’

De muizen, Lenneke Westera. Lemniscaat, ISBN 978 90 477 1024 0, prijs €14,95.

Dit boek gaat over ruiken. Hoe gebruiken verschillende dieren hun geur en hun reukvermogen? Hoe ziet hun neus eruit? We zien ook dat mensen de neuzen van sommige dieren hebben aangepast, zoals bij de mopshond. Ook spreekwoorden met neuzen en geuren erin hebben een plek in dit boek. Kortom, een interessant boek voor kleine wetenschappers.

Stefs Grote Neuzenboek, Anneke Groen & Stef den Ridder. KNNV uitgeverij, ISBN 978 90 501 1599 5, prijs €19,95.

Copyright information

© Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V. 2018

Authors and Affiliations

  • Iris Kamp
    • 1
  1. 1.

Personalised recommendations