Skip to main content
Log in

Vervaardiging 4-delige etsbrug

  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Samenvatting

In het vorige nummer van TP (februari, pagina 38-39) presenteerden we de casus van een 60-jarige patiënt met esthetische en functionele klachten met betrekking tot haar onderfront. Gezien de situatie in de mond werd besloten tot extractie van element 32, orthodontische regulatie van het onderfront en de vervaardiging van een vierdelige etsspalk van perskeramiek. In het vorige nummer werd de eerste fase van de behandeling getoond: de extractie, regulatie en het plaatsen van een tijdelijke voorziening. In deel 2 (hieronder) lichten we de vervaardiging en plaatsing van de etsbrug toe.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Josje Bode en Guus van den Bosch (tandartsen, beiden afgestudeerd te Utrecht) werken ruim 30 jaar samen in Numans dorp, Zuid-Holland. Naast de reguliere tandheelkunde houdt Josje zich bezig met orthodontie, angstige patiënten en acupunctuur, terwijl Guus zich, naast de reguliere tandheelkunde, focust op uitgebreide rehabilitaties en non-invasieve composie-trestauraties.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

Bode, J., van den Bosch, G. Vervaardiging 4-delige etsbrug. Tandartsprakt 40, 22–23 (2019). https://doi.org/10.1007/s12496-019-0020-2

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-019-0020-2

Navigation