figure a

“Ik heb veel affiniteit met de gezondheidszorg in algemene zin. Als wethouder had ik dit thema in mijn portefeuille en ik had veel contact met vrijwilligers in de zorg. Bij de VPTZ zijn elfduizend vrijwilligers aangesloten. Allemaal zijn ze intrinsiek zeer gemotiveerd om dit bijzondere werk te doen, het is toch anders dan wanneer je eens in de week een avond achter de bar staat bij een vereniging. Dit gegeven had de meeste aantrekkingskracht op mij.”

“De rol van de vrijwilliger begint anders te worden; wat over het algemeen een verzwaring van taken betekent. Beroepskrachten en vrijwilligers moeten vaker samenwerken en dat is een spannend proces. Ik wil een lans breken voor vrijwilligers in de terminale zorg, eraan werken dat professionals ze serieus nemen en energie steken in een goede samenwerking.”

“Als kersverse directeur die nog langs de zijlijn staat, vind ik meer intensieve samenwerking logisch. Er zijn best veel partijen actief waarmee ik graag het contact wil opzoeken, kijken waarin we elkaar kunnen versterken. Zeker ook als het gaat om de financiering van de palliatieve zorg. Als we willen dat er een nieuw, uniform en robuust bekostigingsmodel komt, dan moeten we stevig met elkaar optrekken.”