Skip to main content
Log in

Theatraal communiceren in de zorg

De effectiviteit van de Veder Contact Methode

  • Published:
Denkbeeld Aims and scope

Samenvatting

Stichting Theater Veder maakt al jaren school met een benadering die belevingsgerichte zorgmethoden in het contact met mensen met dementie combineert met theatrale elementen. De nieuwste vorm hiervan, de Veder Contact Methode, is nu onderzocht op effectiviteit en op de duurzaamheid van invoering in zorginstellingen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Petra Boersma is als onderzoeker verbonden aan Hogeschool Inholland; zij promoveerde in oktober 2017 op een onderzoek naar de implementatie van persoonsgerichte communicatie met mensen met dementie (te downloaden via www.proefschriftenverpleegkunde.nl).

Julia van Weert is hoogleraar Gezondheidscommunicatie bij de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Berno van Meijel is lector respectievelijk bijzonder hoogleraar ggz-verpleegkunde bij Hogeschool Inholland en de afdeling Psychiatrie van het VU medisch centrum.

Rose-Marie Dröes is hoogleraar Psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie bij de afdeling Psychiatrie van het VU medisch centrum.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

Boersma, P., van Weert, J., van Meijel, B. et al. Theatraal communiceren in de zorg. Denkbeeld 30, 32–34 (2018). https://doi.org/10.1007/s12428-018-0029-6

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12428-018-0029-6

Navigation