Skip to main content
Log in

Dilemma voor de verzekeringsarts: Het geheim van de cliënt?

  • Voor de praktijk
  • Published:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde Aims and scope

Samenvatting

De heer Frederiksen is werkzaam als advocaat op een middelgroot advocaten kantoor in een niet al te grote stad in het westen van het land. Hij is al bijna twee jaar ziek thuis. Hij is in 2004 ziek geworden met klachten van spanningen. Er waren problemen op het werk met zijn collega’s en zijn directe leidinggevende. Dit heeft geleid tot spanningsklachten zoals slechter slapen, moeheid en piekeren. Er is mediation geprobeerd, maar dit heeft niet tot een goede oplossing geleid. Hij is al aan het solliciteren bij een andere werkgever. Op het spreekuur vertelt hij de verzekeringsarts dat hij vooral nog last heeft van slaapproblemen en snel moe is. Hij ziet dit echter niet als een gevolg van de spanningen, maar als de gevolgen van zijn ziekte. Hij is halverwege de jaren 90 besmet geraakt met het HIV-virus. Hij gebruikt hiervoor medicijnen, maar de laatste jaren heeft hij steeds meer last gekregen van bijkomende infecties waar hij ook niet al te snel van herstelt, en die ook aanleiding zijn voor moeheid.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Richtlijn Beheer en verkeer gegevens vallend onder het medisch beroepsgeheim. Lisv, 1998 (recente herziening UWV, 2006).

  • Rapportage protocol. Lisv, 1999.

  • Medische besluitenregeling: WAO (artikelen 88 t/m 88i, nieuw 88 t/m 88g) en de ZW (huidige artikelen 75 t/m 75i, nieuw 75 t/m 75f) gewijzigd, en WIA (artikelen 12.2.1 t/m 12.2.8).

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to P. Cramer.

Additional information

Correspondentieadres: Paul Cramer, verzekeringsarts, UWV, afdeling Bezwaar en Beroep, Regio Amsterdam/Haarlem, Delflandlaan 3-5, 1062 EA Amsterdam.

Paul Cramer is bezwaarverzekeringsarts en opleider NSPOH. Nico Croon is regio staf verzekeringsarts. Wil Koek is bezwaarverzekeringsarts. Allen werken bij UWV.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Cramer, P., Croon, N.H.T. & Koek, W. Dilemma voor de verzekeringsarts: Het geheim van de cliënt?. TVBV 15, 86–90 (2007). https://doi.org/10.1007/BF03074516

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03074516

Navigation