Skip to main content
Log in

Relationele en inhoudelijke dimensie van regionale samenwerking

  • Artikelen
  • Published:
Onderwijs en gezondheidszorg

Abstract

Dit is het laatste artikel van een vierluik over regionale samenwerking tussen de gehandicaptenzorg en het beroepsonderwijs. Het eerste artikel verscheen in het mei-nummer van O&G en ging over het expliciteren van de vraag naar competenties vanuit de gehandicaptenzorg. Centraal daarin stond de constructie van instellingsprofielen en een regiocompetentieprofiel als vertrekpunt voor samenwerking tussen gehandicaptenzorg en beroepsonderwijs in de regio. In het tweede artikel - verschenen in het septembernummer van O&G - is specifiek ingegaan op de wijze waarop de gehandicaptenzorg en het beroepsonderwijs in de regio Arnhem-Nijmegen via het project ‘Doorlichten en verbeteren’ vorm en inhoud geven aan die samenwerking. Het derde artikel - zie het oktobernummer van O&G - maakt duidelijk dat de samenwerking zich niet beperkt tot de regio Arnhem-Nijmegen. Het laat zien dat inmiddels in een groot aantal regio’s initiatieven zijn ontwikkeld ter versterking van de samenwerking tussen de gehandicaptenzorg en het beroepsonderwijs.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Geciteerde literatuur

  • Hövels, B., P. den Boer en A. Klaeijsen (2006), Bedrijven over hun contacten met beroepsonderwijs in de regio, ’s Hertogenbosch: CINOP (in druk).

  • Hövels, B. (2005), Ken je partner: bedrijven over hun relatie met het beroepsonderwijs, in: MESO magazine, oktober 2005.

  • Hövels, B. en T. Eimers (2005), Lerende regio Arnhem e.o.: balanceren op resultaat, Nijmegen: KBA.

  • Wieberdink, R. (2006), Eindrapportage werken aan leren, afronding en verankering, Utrecht/Bunnik: VGN/OVDB.

  • Wieringen A. Van (1984), Alleen is erger; over de dynamiek van de betrekkingen tussen onderwijs en arbeid, in: J. Branger e.a. ( red), Onderwijsbeleid in Nederland, Leuven/Amersfoort.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Tiny Wieberdink.

Additional information

en Drs. Tiny Wieberdink, Wieberdink, partner in professionalisering, Nijmegen, adviseert en ondersteunt organisaties (voor gehandicaptenzorg e.a.) op het gebied van opleidingsbeleid en deskundigheidsbevordering van medewerkers dit o.a. in opdracht van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en OVDB, kenniscentrum voor leren in de praktijk.

Prof. Dr. Ben Hövels is als senioronderzoeker/ directeur verbonden aan het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt (KBA) te Nijmegen.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Wieberdink, T., Hövels, B. Relationele en inhoudelijke dimensie van regionale samenwerking. ONGE 30, 30–34 (2006). https://doi.org/10.1007/BF03071550

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03071550

Navigation