Skip to main content
Log in

Normen en waarden in de wetenschap

  • Forum
  • Published:
Tijdschrift voor Psychotherapie

Samenvatting

Een kritische houding ten opzichte van de door Snellen en Eurelings-Bontekoe (2003) beschreven NVM-profielinterpretatie is terecht, maar deze methode op bagatelliserende en beledigende wijze de prullenmand inschrijven zonder volledige naamsvermelding niet. Ook al staat het valideringsproces nog in de kinderschoenen, de resultaten van de beschreven valideringsstudie zijn veelbelovend en de klinische relevantie van de methode is naar onze mening duidelijk. Zoals Eurelings en Snellen zelf al aangeven in hun dupliek in het januarinummer van dit tijdschrift wordt de door hen beschreven methode in de praktijk op grote schaal gebruikt.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Derksen, J.J.L., Hummelen, J.W., & Bouwens, J.M.P. (1988). Structurele diagnostiek en het structurele interview. Tijdschrift voor Psychiatrie, 30, 445-459.

    Google Scholar 

  • Eurelings-Bontekoe, E.H.M, & Snellen, W.M. (red.) (2003). Dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek. Lisse: Swets & Zeitlinger.

    Google Scholar 

  • Noteboom, A. (2004). Beleidsnotitie: procedure rond afname screening. Amsterdam: Mentrum.

    Google Scholar 

  • Snellen, W.M., & Eurelings-Bontekoe, E.H.M. (2003). Dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek met behulp van theoriegestuurde profielinterpretatie van de Nederlandse Verkorte MMPI (NVM). In E.H.M. Eurelings-Bontekoe en W.M. Snellen (red.), Dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek. Lisse: Swets & Zeitlinger.

    Google Scholar 

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

mw. drs. a. noteboom, klinisch psycholoog in opleiding, is werkzaam bij Mentrum Amsterdam.

prof. dr. j. dekker is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, leerstoel evidence based psychologische behandelingen, en hoofd van de afdeling O&O van Mentrum Amsterdam.

About this article

Cite this article

Noteboom, A., Dekker, J. Normen en waarden in de wetenschap. PSIE 31, 136–137 (2005). https://doi.org/10.1007/BF03062143

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03062143

Navigation