Skip to main content
Log in

Verslag van het XIVe Windsorcongres: over ‘sexual issues’ in de klinische psychotherapie

  • Gehoord
  • Published:
Tijdschrift voor Psychotherapie

semenvatting

Sinds 1978 wordt in Cumberland Lodge, een statig huis in Windsor Great Park, jaarlijks een bijeenkomst gehouden van voornamelijk Engelse en Nederlandse werkers in (psycho)therapeutische gemeenschappen. Het congres wordt georganiseerd rond een thema dat verband houdt met de organisatie van het behandelingsmilieu als therapeutische factor en dit jaar was als onderwerp gekozen voor het omgaan met seksualiteit. Van 16 tot 19 september verzamelden zich in Windsor ongeveer zestig collega’s uit beide genoemde landen, met dit jaar ook gasten uit Griekenland, Ierland en Duitsland, om zich aan de hand van een tiental lezingen te bezinnen op vragen als de plaats van seksualiteit in de klinische behandeling, het hanteren van regels om te voorkomen dat seksuele relaties de behandeling dwarsbomen en de ingewikkeldheden die zich voordoen rond de behandeling van patiënten die door seksueel misbruik getraumatiseerd zijn.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Peter van der Linden is psycholoog en psychotherapeut, werkzaam op de afdeling Westlinge D van het PZ Duin en Bosch te Castricum.

About this article

Cite this article

Linden, P. Verslag van het XIVe Windsorcongres: over ‘sexual issues’ in de klinische psychotherapie. PSIE 18, 15–16 (1992). https://doi.org/10.1007/BF03061715

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03061715

Navigation