Skip to main content
Log in

Verslag Jaarvergadering Vereniging voor Gezondheidsrecht 11 april 2003

  • Verslag
  • Published:
Tijdschrift voor Gezondheidsrecht

Samenvatting

Op 11 april 2003 vond in Zeist, onder leiding van voorzitter prof. mr. J.K.M. Gevers, de zeer goed bezochte jaarvergadering van de VGR plaats. Tijdens deze vergadering werd de tweejaarlijkse mr. C.J. Goudsmit prijs uitgereikt. Deze prijs werd dit jaar toegekend aan mr. J.W. van der Gronden. Hij ontving deze voor zijn publicatie in TvGR 2002, nr. 5, p. 308, met als titel: “Toezichthouders in de zorg en de NMa: conflicterende bevoegdheden?”. Naar het oordeel van de jury is het mededingingsrecht – dat centraal staat in dit artikel – van toenemende mate van belang voor de gezondheidszorg. De jury prijst Van der Gronden vanwege het feit dat hij drie rechtsgebieden op een heldere wijze met elkaar in verband heeft gebracht. Voor de ontwikkeling van het gezondheidsrecht is de interactie met aanpalende rechtsgebieden van groot belang, aldus het juryrapport.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

L.A.P. Arends is als universitair docent verbonden aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg, Erasmus Universiteit Rotterdam. Mw. B.J.M. Frederiks is als AIO verbonden aan het cluster Zorgwetenschappen van de Universiteit Maastricht, sectie Gezondheidsrecht. Beiden werken aan een proefschrift over respectievelijk de rechtspositie van psychogeriatrische patiënten en de rechtspositie van verstandelijk gehandicapten.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Mr. Arends en mw., L.A.P., mr. drs. Frederiks, B.J.M. Verslag Jaarvergadering Vereniging voor Gezondheidsrecht 11 april 2003. TGVR 27, 85 (2003). https://doi.org/10.1007/BF03055927

Download citation

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03055927

Navigation