Nursing

, Volume 24, Issue 4, pp 60–60 | Cite as

Uitgelicht

  • Bohn Stafleu van Loghum
Colofon
  • 44 Downloads

Samenvatting

Vooraf vond ik het nog best spannend: in de snijzaal van het Radboudumc echte geprepareerde mensenlijken aanraken. Maar dat viel mee. Tijdens dit Nursing College is de dag gebouwd rond de snijzaal.

Margot

Vooraf vond ik het nog best spannend: in de snijzaal van het Radboudumc echte geprepareerde mensenlijken aanraken. Maar dat viel mee. Tijdens dit Nursing College is de dag gebouwd rond de snijzaal. Je krijgt uitleg over anatomie en pathologie, en haalt je klinisch redeneren en EBP-skills op. Ook de rondleiding door het Anatomiemuseum past in het plaatje: naast de theorie van de lezingen zie je de preparaten van organen en lichaamsdelen van dichtbij. Ik vond het een bijzondere dag, omdat alle delen zo mooi in elkaar vielen. Aanschouwelijk onderwijs: gebeurde het maar altijd in de verpleegkunde.

Dorien

Tijdens De Week van de Verpleegkundigen in Oostende was ik bij een boeiende studiedag over stagelopen. Daar zei de Vlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer iets dat zo op een tegeltje kan: ‘Een stage dient om iemand de liefde voor het vak bij te brengen’. Dat heb ik – lang geleden - tijdens mijn eigen stages niet zo ervaren en met mijn verpleegkundige carrière is het dan ook nooit wat geworden. Ik hoop dat de tijden veranderd zijn, maar toch zou ik voor de zekerheid op iedere afdeling zo’n tegeltje willen ophangen. Uit liefde voor het vak.

Copyright information

© Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V. 2018

Authors and Affiliations

  • Bohn Stafleu van Loghum
    • 1
  1. 1.

Personalised recommendations